Zebrán gázoltak gyalogost Debrecenben, keresik a sofőrt

Akt.:
A Pesti és a Mester utcák kereszteződése
A Pesti és a Mester utcák kereszteződése - © Illusztráció: Google Street View
Debrecen – Gyalogátkelőhelyen sodortak el egy nőt a Mester és a Pesti utcák kereszteződésében. Az autós elhagyta a helyszínt, keresik a rendőrök.

Péntek reggel 6 óra 10 perc körül Debrecenben, a Mester és a Pesti utcák kereszteződésében lévő zebrán egy eddig ismeretlen személy autójával elsodort egy ott átkelő nőt, aki meg is sérült – tudtuk meg Demeter Erikától, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. A gépkocsivezető megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Szentgyörgyi János, a Kenézy Kórház sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a nőt 7 óra körül vitték be az intézménybe. Orrcsonttörést szenvedett, ami nyolc napon túl gyógyul, valamint a homloka is megsérült, de már elhagyhatta a kórházat – tette hozzá.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a lakosság segítségét kéri a sofőr azonosításában.

Kérik, hogy aki látta az esetet, és bármilyen információja van a balesetről, telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.