Zárt udvarról autót lopni? Na még mit nem!

Zárt udvarról autót lopni? Na még mit nem!
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúsámson – Pont a bűncselekmény elkövetése közben érte tetten az autó tulajdonosa a gyanúsítottat. A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az 51 éves férfival szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást az 51 éves Sz. Jánossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 28-án 0 óra 30 perc körüli időben egy hajdúsámsoni férfi családi háza udvarán meghallotta, hogy ugat a kutyája, ezért kinézett az ablakon. A sértett ekkor meglátta, hogy a személygépkocsijának ajtaja nyitva van, és a járművet egy ismeretlen éppen átkutatja. A férfi kiment az udvarra és számon akarta kérni a gyanúsítottat, aki ezt meglátva a kocsiból kiszállt, és a kerítés felé próbált menekülni, de elesett. A sértett a helyszínen visszatartotta az elkövetőt, és telefonon bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták az 51 éves Sz. Jánost, akiről az igazoltatása során megállapították, hogy ellene a Debreceni Járásbíróság lopás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított hajdúsámsoni lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés