Zarándokok

Gyergyószentmiklós, 2016. május 13. A Boldogasszony zarándokvonat a gyergyószentmiklósi vasútállomáson 2016. május 12-én este.
Gyergyószentmiklós, 2016. május 13. A Boldogasszony zarándokvonat a gyergyószentmiklósi vasútállomáson 2016. május 12-én este. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Feltett szándékom, hogy még ebben az életemben egyszer elutazzak Csíksomlyóra a zarándokvonattal. Valami csodálatos érzés lehet az anyaországból a történelem híres helyszíneit érintve, Erdélyország szívébe utazni. Ráadásul úgy, hogy végig az úton, minden megállónál ünneplők sokaságának picit irigykedő tekintetében mártózhat meg a vonat utasa. Kovács Zsolt jegyzete.

Társaság? Nem lehet rossz, hiszen mindannyian magyarok vagyunk, szeretjük nemzetünket, a közös program pedig erősíti az együvé tartozásunkat, és lélekben megerősödve, szellemiekben gazdagodva térhetek haza. Hogy miért nem megyek most? Mert ebből a csodálatos ügyből is sikerült politikát csinálni. Meg a hagyományos magyaros viseletből, a templomba járásból, a hitből, a civil szervezetekből, az iskolákból, és még abból is, hogy a piacon kivel állok le beszélgetni. Ami más országban természetes, az nálunk politika. És itt nincs ilyen oldal, olyan oldal! Ebben részt vesz és ezt erősíti minden párt. A nemzetünk tagjai pedig asszisztálnak hozzá. Talán, mert szeretnek valami erőhöz tartozni, és azt hűen követve meg akarnak felelni neki abban, amiben tehetségük megadja. Remélem, ebben az életemben még utasa leszek a csíksomlyói zarándokvonatnak.

– Kovács Zsolt –
hirdetés