Zalaegerszegi kikapcsolódási lehetőségek

Zalaegerszegi kikapcsolódási lehetőségek
Ha egy kis kiruccanásra szánjuk magunkat, esetleg nyaralást tervezünk, nem kell egyöntetűen külföldre menekülni, hiszen már egy másik városban is érezhetjük úgy hazánkban, hogy egy másik világba csöppentünk.

Természetesen, akit vonz a tengerpart, az nem elégszik meg például a Balatonnal, de most olyan kikapcsolódásokról van szó, amelyet inkább együtt, meghitten szeretnénk tölteni, és nem átbulizni az egész éjszakát. Mindenkinek meg vannak az igényei, de nem mindenkinek jelenti ugyanazt a kikapcsolódás szó. Aki úgy vezeti le a feszültséget, hogy kalandokba vág bele, és teljesen lefárasztja magát, annak nagyon jó ötlet a kikapcsolódásra egy strand, egy természetjáró túra, vagy akár egész napos városnézés. Van, akit az nyugtat meg, ha kibulizza az összes (negatív) energiáját. Legtöbben mégis lustálkodni, pihenni szeretnek. Akik már dolgoznak, azok természetesen monoton munka esetén egy kis mozgalmasságra, mégis pihenésre vágynak. Akik nagyon sok tevékenységet látnak el, azok inkább a csendet és a nyugalmat kívánják ezekre a napokra. Tisztelet a kivételnek.

Egyéb tényezők is befolyásolják a kiruccanás megválasztását: családdal megyünk-e vagy kettesben. Ugyanis ha a párunkkal szeretnénk tölteni az időt, akkor e szerint kell úticélt és szállást választani, ha gyerekekkel, akkor figyelnünk kell arra, hogy sok lehetőség kínálkozzon a szórakozásra, ugyanis a gyerekeknek rengeteg energiája van, amely szinte kifogyhatatlan. Vannak szállások, éttermek, amelyek nem teljesen családbarátok, tehát az épületen belül csendet és önfegyelmet várnak el. Ezzel nem sok gyermek büszkélkedik. Ilyenkor strandokra kell menni, játszótérre, sok fagyit kell enni, satöbbi. Persze a vízi kalandok akkor is nagyon jók, ha kettesben szeretnénk lenni, például egy romantikus csónakázás, esetleg egy tónál való ücsörgés, piknikezés a szabadban, de a legjobb egy kellemes erdei séta a hatalmas fák között, patakokon át. Ha a napi programjaink megvannak, akkor már csak ki kell választanunk a megfelelő szállodát. Itt is fontosak az igények, hiszen ha nem tartózkodunk sokat a szobában, akkor nem kell annyira sok pénzt áldozni rá. Ha romantikus vacsorákat szeretnénk, akkor jó hír, hogy a legtöbb szállodának, hotelnek van saját étterme, ahol garantált a csend és a nyugalom. A zalaegerszegi Arany Bárány hotelben egy teljesen új, mégis régiesen fényűző világ nyílik meg előttünk, ahol fenséges ételek, kényelmes szobák és maximális nyugalom várja a vendégeket. De jó a romantikára egy apartman házacska is, ahol kedvünkre főzőcskézhetünk, lustálkodhatunk, kávézgathatunk a teraszon. Persze, nagyban az anyagiakon múlik.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevés pénzből nem lehet maradandó élményt szerezni, hiszen a romantikához minden meg van: a szerelmespár. Szükség van a minőségi együtt töltött időre, a mennyiségre is törekednünk kell, éppen ezért kell, hogy az utazás rólunk, egymásról szóljon. A mai rohanó világ miatt nagyon kevés időnk van egymásra, ráadásul gyakran váltott műszakban dolgozik mindkét fél, így fájdalmassá válik egy idő után a ritkán élvezhető viszony. Érdemes olyan munkát találnunk, amely nem okoz túl nagy stresszt, ezt ugyanis hajlamosak vagyunk másokon levezetni, legtöbbször a szeretteinken. Zalaegerszegben nagyszerű álláslehetőségeket kínál a helyi weboldal a www.zalaegerszegallas.hu , amely között mind irodai, vendéglátói, betanított, esetleg a képzettebb mérnöki munkák válnak elérhetővé. Amennyiben nem munkát vállalna itt, csupán nyaralna, akkor ajánlom a belvárosi éttermeket, szállodákat, na és persze a termálfürdőt.

– PR cikk –

 

 

Címkék: