Zalaegerszegen Gyutai Csaba, Nagykanizsán Cseresnyés Péter az új polgármester

A munka folytonossága nem szakad meg, viszont dinamikusabbá válik – mondta a Független Hírügynökségnek Gyutai Csaba Zalaegerszeg új polgármestere.

Gyutai Csaba a szintén fideszes Dr. Gyimesi Endrétől veszi át a város irányítását, aki a jelenlegi választáson nem indult, de előtte négy cikluson át volt polgármester.

Az új polgármester elmondta, első feladata az lesz, hogy hétfőn tárgyal a Fejlesztési Bank és az ITD Hungary képviselőivel Budapesten a zalaegerszegi befektetési lehetőségekről. Gyutai Csaba a szavazatok 57,4 százalékát kapta.

Nagykanizsán Cseresnyés Péter abban bízik, hogy a jövőben nem a botrányok kerülnek ki az önkormányzati ülésekről. Cseresnyés Péter hangsúlyozta: úgy érzi, hogy az elmúlt 3 hónapban, mikor az előző polgármester, Marton István szabadságra ment, már bebizonyította a közgyűléseken, hogy képes azt az érdemi munka megteremtésével vezetni. Cseresnyés Péter szerint elsőként a frakciót és a bizottságokat kell majd megalakítani, hogy minél előbb elkezdjenek dolgozni.

Cseresnyés Péter a szavazatok 41,06 százalékát kapta meg Nagykanizsán, a dél-zalai településen ezzel a Fidesz-KDNP jelöltje, lett az új városvezető.

Marton István, az előző polgármester a Kanizsáért Közéleti Egyesület jelöltjeként indult, ő a szavazatok 19,91 százalékát kapta meg. Ezzel Cseresnyés Péter mögött a második helyen végzett. Marton István a Független Hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy hiába jutottak be az egyesületből ketten is az önkormányzatba, az eredményt nem sikerként könyveli el.

– Független Hírügynökség –