Zalaegerszeg, Lenti, Keszthely: Fidesz-KDNP

Zalaegerszegen a teljes feldolgozottság szerinti eredmények alapján Gyutai Csabát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg polgármesternek.

A politikus a szavazatok 57,32 százalékát kapta. Gyutai eddig a város alpolgármestereként dolgozott, polgármester-jelölt korábban még nem volt. 2010-ben az országgyűlési választásokon területi listáról mandátumot szerzett. A szocialista Major Gábort, illetve a jobbikos Pete Róbertet utasította maga mögé a szavazatok jóval több mint felének megszerzésével.

Lenitben szintén a Fidesz-KDNP jelöltje lesz a polgármester, a szavazatok 100 százalékának feldolgozása utáni eredmény szerint. Horváth László 1994 óta folyamatosan tagja volt a város képviselő testületének. Most a szavazatok 67,45 százalékát kapta meg, ellenfelére, a szocialista Kollár Gyulára – aki 1994-2002 között már volt polgármester a városban – fele annyian szavaztak.

Keszthelyen szintén a Fidesz-KDNP jelöltje a polgármester a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál. Ruzsa egyébként eddig is – 2006-óta – a Balaton-parti város polgármestere volt. A szavazatok 63,69 százalékát szerezte meg most, jelentős fölénnyel nyerve meg a polgármesteri székért folytatott versenyt Mohácsi József szocialista és Pap Ervin jobbikos jelölt előtt.

– Független Hírügynökség –