Zaklatta volt barátnőjét

Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 27 éves gyanúsítottal szemben.


A Hajdúnánási Rendőrkapitányság zaklatás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás G. János hajdúdorogi lakos ellen.

A vádlottal 2014. szeptember 20-án szakított 16 éves hajdúnánási barátnője, de ő képtelen volt belenyugodni a helyzetbe. 2015. februárjáig rendszeresen hívogatta a fiatal lányt, valamint szöveges üzeneteket küldött neki telefonon. A sértett 2015. február 23-án zaklatás miatt feljelentést tett a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon, azonban G. János a cselekményét ezután is folytatta. A férfi megvárta az utcán a lányt és gépkocsijával követte, miközben többször megszólította, volt barátnője azonban nem reagált.

A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyet követően a 27 éves férfit 2015. április 30-án gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. G. János vallomásában elmondta, hogy azért hívogatta és követte a volt barátnőjét, mert abban reménykedett, hogy újra együtt lehetnek, de a feljelentés után már belátta, hogy a lány ezt nem akarja.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a hajdúdorogi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –