Zaklatási ügyek – Emma Watson egymillió fontot adományozott egy kampányra

Akt.:
Emma Watson egymillió fontot adományozott egy kampányra
Emma Watson egymillió fontot adományozott egy kampányra - © Fotó: AFP
London – Emma Watson brit színésznő egymillió fontot (352 millió forintot) adományozott arra a kampányra, amely a szexuális zaklatás áldozatainak akar segíteni – írta a BBC hírportálja.

A Harry Potter-sorozat sztárja az elsők között támogatta a brit Justice and Equality Fundot (igazság és egyenlőség alap), amely vasárnap közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy új tanácsadói hálózatot hozzon létre az áldozatoknak.

Az alapot az a majdnem 200 brit és ír színésznő létesítette, akik aláírták az Observer aktuális számában megjelent nyílt levelet, mely a munkahelyi szexuális zaklatások ellen emelt szót. A levelet Watson mellett Keira Knightley, Gemma Arterton és Emma Thompson is aláírta.
Keira Knightley és Tom Hiddleston brit színészek 10-10 ezer fonttal támogatták a kezdeményezést, a BBC Ki vagy, Doki? című sorozatának négy szereplője ezer-ezer fontot adományozott.

A nyílt levél és a kampány a hollywoodi központú Time’s Up (lejárt az idő) mozgalommal vállal szolidaritást, mely az októberben kirobbant, az amerikai filmvilágot megrázó szexuális zaklatási botrány után indult.

A brit filmdíjak (BAFTA) vasárnapi esti átadóján a sztárok az amerikai Golden Globe-gála résztvevőihez hasonlóan feketébe öltöznek a szexuális zaklatások áldozataival vállalt szolidaritás jegyében.

– MTI –


James Franco
New York - Öt nő vádolta meg James Francót helytelen szexuális viselkedéssel vagy szexuális visszaéléssel a Los Angeles Times csütörtöki számában megjelent interjúban. Franco, aki a vasárnap esti Gloned Globe-gálán a legjobb színész díját kapta a The Disaster Artist című filmjéért, amelyet ő is r...

Az éjszakában sokféle emberrel találkozhatunk. Félni nem, de felkészülni érdemes
Debrecen - Az ötletgazda szeretné az embereket megkímélni az életre szóló, nagy traumáktól. A zaklatások és a támadások életre szóló nyomot hagyhatnak a sértett félben. Számtalan szexuális bűncselekményt követnek el védtelen nők ellen, akik éjszaka magányosan sétálnak a sötétben. Ez a tény ösztön...

A politikai thriller hatodik évada nyolc részből fog állni, Robin Wrighttal a főszerepben
Los Angeles - A Netflix szerdai bejelentése szerint újrakezdték a Kártyavár című sorozat utolsó, hatodik évadának forgatását, amelyet még tavaly októberben szakítottak meg, miután a sorozat sztárját, Kevin Spaceyt többen megvádolták szexuális zaklatással, erőszakkal. A Netflix és a Media Rights C...