Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.25. 17:02

Hét jogosítvány ugrott a húsvéti ellenőrzés során

<p>Több mint kétezer szondából mindössze tizenkettő színeződött el a húsvéti közlekedésrendészeti akció során megyénkben. A gyorshajtók-, az ittas és bódult állapotban vezetők kiszűrése volt a főcél...</p>

A hosszú, húsvéti hétvége alatt mindössze hat személyi sérüléses közlekedési baleset történt megyénkben. halálos karambol azonban nem volt - erről Egyedné Novodonszki Éva a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, több mint kétezer darab alkoholszondát fúvattak meg az ellenőrzések során, melynek eredményeként hét darab jogosítványt vettek el a helyszínen.

Büntetés és figyelmeztetés

A közlekedésbiztonsági akció során elsősorban a gyorshajtók-, az ittas és bódult állapotban vezetők kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére koncentráltak az egyenruhások. Heten a bűncselekmény kategóriát elérő mértékben fogyasztottak alkoholt. A balesetek kiváltó okai közül mindössze egy esetben játszott közre az ittasság.

Akkor a vétkes járművezető saját magának okozott könnyebb sérülést. A rendőrök közel kétszáz szabálysértési- és majd harminc büntetőfeljelentést tettek a gépjárművezetőkkel szemben. A helyszínen kiszabott bírság összege megközelítette a kétmillió forintot. A szabálysértés csekély súlya miatt százhuszonnégy esetben figyelmeztetéssel éltek az egyenruhások.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!