Zacskós tejjel dobták meg a deszkásokat

Zacskós tejjel dobták meg a deszkásokat
Debrecen főterén, a Nagytemplom előtt gördeszkások gurulgatnak minden nap.

Az arra járók nyugalmát olykor-olykor megzavarják, és megesik, hogy az ingerült polgárok hangosan rájuk kiabálnak, így próbálva felhívni a figyelmüket: nem megfelelő helyen űzik ezt a sportágat.
De akkor miért vannak ott? Miért viselik el ezt a hangnemet?

Miért kedvelik a Nagytemplom és környékét?

A Nagytemplom és környékét azért kedvelik annyira, mert központi helyen van, a baráti társaságnak az egyik gyülekezőjévé vált, és nem mellékesen nagyon jó talajt biztosít számukra. Jellemzően a belvárosban deszkázgatnak a fiúk, főképpen a Bethlen utcán és a Kálvin téren. Régebben az ideiglenes piac talapzatát vették igénybe, de az egyik környékbeli lakó nem örült a srácoknak, így egy idő után sóderrel szórta le a földet, ezzel tartva távol a fiúkat. Ám nem mindenki van róluk rossz véleménnyel. A Debrecenbe érkező turisták, gyerekek és néha idősebbek is gratulálnak nekik, esetleg fényképet készítenek róluk.

A közterület felügyelet alkalmazottai napi szinten figyelmeztetik a srácokat

Egy deszkás elmondása szerint a közterület felügyelet alkalmazottai napi szinten figyelmeztetik a srácokat, és küldik el őket a Nagyerdőn található Skate Parkba.  Azt állítják azonban, az nem megfelelő hely- az ott található ívek, elemek főképpen a bmx bicikliseknek kedveznek. Az illesztések között ugyanis hézagok találhatóak. Ezek életveszélyesek, hiszen ha a gördeszka kereke beleragad, csúnya esés lehet a vége.

Nem könnyű megtalálniuk a közös nevezőt

Ezért megesik, hogy lakótelepeken próbálnak teret találni a gyakorlásukhoz, ott ugyanis rengeteg lépcső és cső áll rendelkezésükre a nehezebb elemek fejlesztéséhez. De persze ott sem könnyű megtalálniuk a közös nevezőt a lakókkal. Deszkásunk elmesélte, volt, hogy az ablakon át kihajított fagyasztott zacskós tej a fejük mellett suhant el. Valamint üvegeket és zsíros dobozt is dobáltak már rájuk az emeletről. Ám a legextrémebb szituációba akkor kerültek, amikor egy férfi késsel fenyegetőzött, ebben azonban a kihívott rendőrök sem tudtak segíteni, nem történt ugyanis testi sérülés.