XVI. Hajdúvárosok Találkozója

XVI. Hajdúvárosok Találkozója
A tizennyolc évvel ezelőtt, 1992-ben megalakult Hajdúvárosok Szövetsége céljai között szerepelt többek között a közös történelmi múltban gyökerező hagyományok ápolása.

Ebből a gondolatból született meg először tizenhat évvel ezelőtt a Hajdúvárosok Találkozója rendezvénysorozat, melynek minden évben Hajdúszoboszló volt a házigazdája.

A városokat méltán képviselő, kiváló eredményekkel rendelkező amatőr művészeti csoportok – énekkarok, mazsorett együttesek, modern- és néptánc-, hagyományőrző és színjátszó csoportok – mutatkoztak már be a fürdővárosban nagyszámú hazai és a külfödi vendég szórakoztatására. A művészeti gálák mellett népművészeti és képzőművészeti kiállítások gazdagították és gazdagítják a kínálatot.

 

Művészeti gála

 

Június 26-án a Hajdú nótagálán több mint száz dalos ajkáról csendültek fel a jól ismert magyar nóták. A fellépő hét nótakör tagjaival a közönség együtt énekelte a jól ismert dalokat, melyeket Maczó György és zenekara kísért. Igazi különlegesség volt a kosteleki gyimesi csángó Szellő Néptánccsoport műsora, akik a város vendégeiként léptek fel hatalmas sikert aratva.

A művészeti gálák elmaradhatatlan fellépői minden évben a fúvos- és ütőegyüttesek. A találkozó zárásaként jó hangulatú koncertet adott a hűvös nyári estén a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar és a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zeneiskola Ütőegyüttese.

 

Berényi Viktória