XIX. Hőlégballon Világbajnokság – 4. nap

XIX. Hőlégballon Világbajnokság – 4. nap
A mai napon folytatódtak a 19. FAI Hőlégballon Világbajnokság küzdelmei Debrecenben. A reggeli felszállás az alacsony felhőzet miatt biztonsági okokból elmaradt, azonban délután Debrecen Tócó-völgy nevezetű területéről az ég felé emelkedett a 118 pilóta ballonja.

A mai napon folytatódtak a 19. FAI Hőlégballon Világbajnokság küzdelmei Debrecenben. A reggeli felszállás az alacsony felhőzet miatt biztonsági okokból elmaradt, azonban délután DebrecenTócó-völgy nevezetű területéről az ég felé emelkedett a 118 pilóta ballonja. A debreceniek azonban több hőlégballonban gyönyörködhettek, hiszen az ún. fiesta ballonosok is innen szállhattak a magasba. Köztük egy Montgolfier replika (korhű másolat), melyet a lengyel csapat korhű ruhában ágyúlövéssel indított útjára.

A pilótáknak a rókavadászat elnevezésű feladatot kellett végrehajtani, ami azt jelenti, hogy egy ballon hamarabb felszállt, és a többi pilótának őt kellett követni a levegőben.

Eddigi eredmények

Az első nyolc feladat hivatalos kiértékelése után maradt az amerikai fölény, Nick Donner vezeti a mezőnyt, mögötte Joe Herstill mindössze 4 ponttal előzi meg a harmadik John Petrehnt.

A legjobb magyar Török Sándor a 41. a nyolc feladat értékelése után. Konecsni János a 82. helyen, míg Tóth Mihály a 104. helyen áll. A címvédő francia Messines a 8. helyen várja a folytatást.

Kiegészítő programok

A mai nap során több kiegészítő rendezvény is népszerűsítette a hőlégballonozást, így a már fentebb említett Montgolfier replika a Tócó-völgyben. A Montgolfier fivérek alkották meg az első hőlégballont, ennek korhű másolatát mutatják be a lengyel csapat tagjai a cívisvárosban. A mai napon adták át Végh Sándornak, a világbajnokság főszervezőjének új ballonját is. Este 7 óra után több százan gyűltek össze a Református Nagytemplom előtt, hogy a kivilágított ballonokban gyönyörködjenek. Továbbra is várják a szervezők a Fórum Debrecen információs pultjához a rajz és egyéb nevezéseket, már eddig is nagyon sok ötletes remekmű születetett a diákok, óvódások, iskolások jóvoltából. A fotókat és filmeket a világbajnokság Facebook oldalára lehet feltölteni. (http://www.facebook.com/BalloonWC2010).


18:30

Rókát vadásztak a hőlégballonosok a Tócóskertben

Csütörtökön reggel elmaradt a kedvezőtlen időjárás miatt a repülés a 19. hőlégballon világbajnokságon, de délután már ismét a levegőbe emelkedtek a ballonok. A pilótáknak a rókavadászat elnevezésű feladatot kellett végrehajtani, ami azt jelenti, hogy egy ballon hamarabb felszállt, és a többi pilótának őt kellett követni a levegőben. Ezúttal a Tócó-völgyből szállt fel a 33 országból érkezett 122 ballon.

cZZs

 


 

15:00

A hőlégballon vb résztvevőinek kisérése miatt torlódás várható Debrecenben a Főnix parkolotól a Füredi úton, majd a Kontosgát soron át a Tócovölgy iranyába. MRFK Ügyelet