WTA-világbajnokság – Muguruza az első biztos résztvevő

Szingapúr/Budapest – Elsőként a világelső Garbine Muguruza biztosította helyét a női teniszezők szingapúri nem hivatalos világbajnokságán.

Az október 22. és 29. közötti távol-keleti eseményen a világ legjobb nyolc játékosa indulhat az idei tornákon szerzett pontok alapján. A wimbledoni bajnok spanyol ebben az évben eddig 5307 pontot gyűjtött, és a jelenleg a pontverseny kilencedik helyén álló francia Kristina Mladenovic már nem érheti utol.

“Minden évben az az egyik legfőbb célom, hogy ott legyek a világbajnokságon. Elégedett vagyok, hogy ilyen hamar kivívtam a részvételemet, nagy motivációt ad ez az elkövetkező hónapokra” – nyilatkozta a kétszeres Grand Slam-győztes spanyol a női tornákat szervező WTA honlapjának.

Muguruzának ez lesz sorozatban a negyedik részvétele a vb-n, igaz, 2014-ben még csak párosban sikerült kvalifikálnia. A 2015-ös tornán teljesített a legjobban, akkor az egyéni versenyben elődöntőig menetelt, s csak a későbbi győztes Agnieszka Radwanska tudta megállítani, míg párosban honfitársa, Carla Suárez Navarro oldalán döntőt játszhatott. Tavaly az egyéni verseny csoportkörében búcsúzott.

– MTI –