World Tour Masters Debrecenben: csak a legjobbak jöhetnek

Mindig nagy csaták jellemzik a versenyeket
Mindig nagy csaták jellemzik a versenyeket - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Nagytemplom előtt varázsolnak két hét múlva a kosarasok.

Augusztus 31-én és szeptember 1-jén ismét 3×3 World Tour Masters fordulót rendeznek Debrecenben, az elmúlt évekhez hasonlóan újra a Nagytemplom előtt lesz a rangos esemény. A cívisváros az ötödik állomáshelye a sorozatnak, olyan neves rendezővárosok közé sikerült bekerülni, mint a kanadai Saskatoon, a japán Utsonimiya, a cseh Prága, a svájci Lausanne, a kínai Chengdu vagy éppen Mexikóváros.

Nem egyszerű eljutni a World Tour Masters fordulókra, hiszen csak a világranglista pontok alapján, valamint a selejtezőkön kibocsátott szabadkártyával kvalifikálhatja magát egy csapat. A hét állomáson összegyűjtött pontok alapján végül rangsorolják az együtteseket, és a legjobb 12 gárda nevezhet a Pekingi nagydöntőre. Az idei az első sorozat, amikor már abban a tudatban versenyeznek egymással az egyletek, hogy a szakágat beválasztották a Nyári Olimpiai Játékok versenyszámai közé, így várhatóan még nagyobb érdeklődés övezi majd a meccseket.

A debreceni versenyen is négy hármas csoportba sorolják majd a csapatokat, augusztus 31-én a csoportmérkőzéseket láthatják a Kossuth térre kilátogatók, míg szeptember 1-jén a legjobb nyolc küzd meg egymással a helyezésekért és a világranglista pontokért. Természetesen idén sem marad el a hihetetlenül látványos zsákolóverseny, valamint a mesterlövészeknek meghirdetett hárompontosdobó-verseny.

HBN
hirdetés