Wittmann győzelme a DTM vasárnapi versenyén, súlyos sérült

Akt.:
A győztes német Marco Wittmann (k), a második helyezett német Timo Glock (b) és a harmadik helyezett osztrák Philipp Eng, a BMW pilótái a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéje második, vasárnapi futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. június 3-án.
A győztes német Marco Wittmann (k), a második helyezett német Timo Glock (b) és a harmadik helyezett osztrák Philipp Eng, a BMW pilótái a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéje második, vasárnapi futamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. június 3-án. - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
Budapest – Marco Wittmann, a BMW német pilótája nyerte meg a német túraautó-bajnokság (DTM) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi futamát, amelyet súlyos sérülés árnyékolt be.

A viadal elején hirtelen nyári eső zúdult a pályára, így a versenyzők kimentek az esőgumikért. A boxutcában azonban a rendkívül csúszóssá vált talaj miatt megnőtt a féktáv, három autó is nekicsapódott a falnak. A balesetveszély miatt félbe kellett szakítani a versenyt, amely mintegy 15 perc után folytatódott.

A rendezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy az eset során három személy sérült meg. Egyikük, egy sportbíró súlyos lábsérülést szenvedett, de állapota nem kritikus. Őt másik két – közepesen súlyosan sérült – személlyel további kezelésre kórházba szállították.

A sorozat honlapja szerint a futamgyőztes Wittmann mögött a szintén BMW-s német Timo Glock, valamint az osztrák Philipp Eng végzett a második, illetve a harmadik helyen.

A szombati versenyen a brit Paul Di Resta (Mercedes) diadalmaskodott, az osztrák Lucas Auer (Mercedes) és a svájci Nico Müller (Audi) előtt.

– MTI –


Eredmények

1.Marco Wittmann (német, BMW) 1:17:50.129 óra
2. Timo Glock (német, BMW) 5.870 másodperc hátrány
3. Philipp Eng (osztrák, BMW) 13.457 mp h.

Az élcsoport: 1. Glock 90 pont, 2. Gary Paffett (brit, Mercedes) 79., 3. Di Resta (brit, Mercedes) 67