Víz van pincében, garázsban

Víz van pincében, garázsban
Nem bírtak a szikkasztó árkok a belvízzel az óév végén – megteltek, befagytak, mert az átereszek nem működnek –, szippantót kellett hívni Sámson városa központtól távolabbi utcáiban.

Belvízveszély volt már a településen, akkor árkot tisztítottak, újakat építettek. Valaha rét, kaszáló volt a helység, területének fele mélyfekvésű, s nem töltötték fel akkor, amikor sok-sok éve oda építkeztek. Ismét türelmetlenek, ingerültek, “vizesek” a helyiek, különösen a Váczi, az Esze, a Viola utcákból, mert méteres a víz a szerelőaknában, a pincében, áll az úton. – Mikor oldódik meg a vizes ügy? – teszik fel a kérdést a lakosok.

Tisztítani az árkokat

Tervek vannak, pályázunk is – sikertelenül – tudtuk meg Hamza Gábor polgármestertől, aki így összegezte a teendőket: – a belvizet elvezető főcsatornák teljes kiépítése, a mélyen fekvő területek belvízgyűjtője, valamint az átemelők építése, emellett az utcai árkok létesítése, s rendszeres karbantartása a feladat. – Nehéz elvezetni a vizet a mélyebb területekről – mondta a városvezető, s hozzátette, nagy gond, hogy számos áteresz nem működik, eldugul, betemetik. – Az Uniótól remélünk nagyobb összeget, 1,5-2 milliárdba kerülne a belvíz-elvezetés teljes megoldása, amihez a jövő évi csatornázás után foghatnánk hozzá, tehát leghamarabb 2008-ra oldódhatna meg a vizes probléma – mondta a városvezető. Addig az önkormányzat költségére hívhatják a szippantót a lakosok, s bizony nagyobb gondot kell fordítaniuk házuk táján az árkok rendbetételére.

B.B.