VULKÁNI HAMU: Újraindulhatott a légimentés

Felmentést kapott a légimentés és a kutatás-mentés a légtérzár alól – tájékoztatta a Független Polcz Kornélia, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szóvivõje.

Eszerint a légimentõk helikopterei nem sokkal negyed 12 után ismét felszállhattak. A zárlatot egyébként egyelõre nem hosszabbították meg. Eszerint a tilalomnak este 7 órakor lesz vége.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a sodródó vulkáni hamu miatt nem szállhattak fel a légimentõk helikopterei sem, ezeknél az alacsonyan repülõ gépeknél azonban kérdéses volt, hogy szombat reggel elindulhatnak-e újra. A légimentés nem sokkal negyed 12 után kapott felmentést a légtérzár alól, így azóta ismét felszállhatnak a helikopterek.

Mint ismert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatósága péntek délután jelentette be, hogy este 7 órától légtérzárat rendel el a teljes magyar légtérre az izlandi vulkánkitörés miatt. A zárlatot egyelõre nem hosszabbították meg, tehát a jelen állás szerint a tilalomnak este 7 órakor vége lesz.

Címkék: , , ,


Sporthírek