Vubuzela zümmögés a vébén

Vubuzela zümmögés a vébén
Sokak számára már lerágott műanyag kűrt a téma, de akadnak (talán a többség), akiknek egyszerűen megszokhatatlan és borzalmasan idegesítő a vuvuzela állandó zümmögése. Boros Norbert jegyzete

Bár azon is bosszankodunk, hogy a labdarúgó-világbajnokság színvonala messze elmarad a várakozástól, de elfogadjuk a szakértők véleményét: még csak a vébé elején járunk, minden fél óvatos, lesz még egetverő nívója a dél-afrikai meccseknek.

Ebben bízhatunk, de a csendrendeletben sajnos nem, mivel az illetékesek kijelentették, a vendégek fogadják el a dél-afrikai szokásokat, márpedig avuvuzela része a kultúrájuknak és a világbajnokság ünneplésének. De milyen házigazda az, amelyik nem tartja fontosnak a vendégek kiszolgálását?

Ezek után csakis egyetlen dolog vethet véget a ricsajnak, amire már volt is precedens a helyszínen: 2008 nyaráig be voltak tiltva a sokak által tűzbe kívánt fröccsöntött zajkeltők, mivel az egy méteres tölcséres fúvókát nem csak rendeltetésszerűen használták, hanem verekedtek vele.

De látva a békés lelátói képeket, ahol a hideg sokkal nagyobb ellenséget jelent, mint a rivális csapat szurkolóserege, ezért csakis a biztonsági emberek és a rendfenntartók közötti visszavágóra van némi esély, aminek viszont a darázskürtnek semmi köze.

Úgy tűnik, nincs mit csinálnunk, bele kell törődnünk a megváltoztathatatlanba. Arra viszont már most megkérjük az illetékeseket, a hazai stadionokba ne engedjék be a vuvuzelákat, mert az itthon már tényleg sok(k) lenne.

Boros Norbert

norbert.boros@inform.hu

Hírek a foci VB-ről