vs.hu: Simicska Lajos találkozott Vona Gáborral novemberben

Budapest – Simicska Lajos nagyvállalkozó és Vona Gábor, Jobbik elnöke mintegy negyedórán keresztül beszélgetett egymással a Magyar Nemzet egy tavaly novemberi, budapesti rendezvényén – számolt be róla a vs.hu szerdán. A portál szerint a párbeszédet az üzletember kezdeményezte. A vs.hu megkeresésére Vona Gábor azt válaszolta: semmilyen együttműködés nem vetődött fel.

A portál szerint a “Fidesz egykori nagy hatalmú háttérembere” és a jobbikos képviselő a fővárosban, az A38 Hajón, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó napilap által szervezett Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen találkozott tavaly november 27-én. Azt írták: a zártkörű rendezvényen Simicska Lajos odasétált a Jobbik elnökéhez, és elmesélte, “miért szakított” Orbán Viktorral.

A vs.hu megkeresésére Vona Gábor a Jobbik sajtóosztályán keresztül azt írta: “a közönség soraiban Simicska Lajos is jelen volt, akit a vitaest házigazdája kísért oda az asztalunkhoz a vacsoraszünetben és bemutatott bennünket egymásnak. Az asztalnál ülő vendégekkel – köztük Volner Jánossal – közösen röviden beszélgettünk a nagyvállalkozóval, amelynek során Simicska Lajos elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól.” Az ellenzéki politikus arról is írt: “nyugtalanító dolgokat hallhatott a kormány és a Fidesz háttérbeli működéséről”, de részleteket nem mondott.

A beszélgetés rövid volt – írta a pártelnök. Hozzátette, hogy “semmiben nem maradtunk, sem következő beszélgetésben, sem elérhetőségcserében, sem bármilyen együttműködés lehetősége nem vetődött fel”.

A vs.hu kereste Simicska Lajost is, sikertelenül.

– MTI –
hirdetés