Vonzza az egyenruha látványa, ezért fenyegetőzött robbantással egy böszörményi nő

Vonzza az egyenruha látványa, ezért fenyegetőzött robbantással egy böszörményi nő
© Fotó: AFP / Kisbenedek Attila
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség ellene közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádlott 2016. június 21-én hajnalban Hajdúböszörményben egy nyilvános telefonfülkéből felhívta a megyei rendőr-főkapitányság központi ügyeletét és közölte, hogy a város egyik településrészén fél órán belül bomba fog robbanni.

A központi ügyeleten rövid idő alatt beazonosították a bejövő hívás helyét.

A telefonfülke közelében lévő szórakozóhelyek teraszain tartózkodó vendégek segítségével a rendőrök hamar megállapították, hogy ki volt az elkövető, majd őt előállították.

A fiatal nő elismerte, hogy valótlan bejelentést tett. Cselekményét azzal magyarázta, hogy korábban katona szeretett volna lenni, de ez meghiúsult, azonban továbbra is vonzza az egyenruha látványa, szeretett volna több egyenruhás rendőrt együtt látni – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádlott állítása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a fiatal nő ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.