Vonzó-e egy nagyváros agglomerációjában lakni?

Akt.:
Vonzó-e egy nagyváros agglomerációjában lakni?
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hat ember árulta el nekünk, mit gondol a kérdésről.

Csendesebb egy külvárosban élni, mint egy nagyobb településen. A külvárosok nem annyira fejlettek, de cserébe tisztább a környezet, és a gyerekek sincsenek akkora veszélynek kitéve – mondta el Apáti Rebeka.

apati-rebeka
Apáti Rebeka

– A tisztább levegő, a csendes környezet, a ritkább forgalom vonzó lehet. Édesanyámék is agglomerációban laknak, hozzájuk szoktam kijárni, a közlekedés sem olyan rossz, adott esetben hamarabb kiérek hozzájuk, mint Debrecen egyik végéből a másikba – nyilatkozott Kozma József.

kozma-jozsef
Kozma József

Vig-Kiss Ilona szerint jó és rossz is lehet. Pozitívum, hogy közel van a nagyváros, viszont a közlekedés nem mindig megbízható, így váratlan nehézségek merülhetnek fel a munkahelyre, iskolába utazás vagy éppen a hazajutás kapcsán.

vig-kiss-ilona
Víg-Kiss Ilona

– A nagyváros szerintem előnyösebb, mint egy kisebb község, mert sokkal több lehetősége van az embernek a tanulás, a munka és a szórakozás terén is – válaszolta Kovács Lajos.

kovacs-lajos
Kovács Lajos

– A nagyobb településeken sok olyan dolog van, amit nem lehet megtalálni az agglomerációkban, például nagyáruházak, vagy éppen egy pláza – fejtegette Németh Lilla Adrienn.

nemeth-lilla-adrienn
Németh Lilla Adrienn

Till Zsanett szerint az agglomeráció helyett a külvárosi részeken érdemes letelepedni, mert könnyen elérhető minden, viszont kimarad az ember a nagyvárosi nyüzsgésből.

till-zsanett
Till Zsanett

HBN|Fotók: Derencsényi István