Nagyvilág

2007.12.27. 08:34

Híres emberek, akik meghaltak 2007-ben

<p>Január 10.-én, 94 éves korában elhunyt Carlo Ponti olasz filmproducer, Sophia Loren egykori filmcsillag férje.</p>

Január 17.-én, washingtoni otthonában meghalt Art Buchwald, vitriolos humoráról és éleslátásáról közismert amerikai publicista. 81 éves volt.

Február 8.-án holtan találták egy floridai hotelszobában Anna Nicole Smith-t. Az egykori modell és színésznő, aki leginkább botrányairól volt közismert, 39 évesen halt meg.

Február 17.-én, 96 éves korában távozott az élők sorából Maurice Papon, volt francia politikus és köztisztviselő, akit a nácikkal való kollaborálás miatt, évtizedekkel a II. világháború után ítéltek el.

Április 11.-én elhunyt Kurt Vonnegut, német származású amerikai sci-fi író. 84 évet élt.

Április 23.-án meghalt Borisz Jelcin, volt orosz államfő, egykori szovjet pártvezető. A politikust 76 éves korában érte a sokadik, ezúttal végzetes szívroham.

Április 25.-én, southamptoni otthonában érte a halál az angol futball egyik legnagyobb legendáját. Alan Ball, az 1966-ban világbajnok csapat tagja 61 éves volt.

Április 27.-én, Moszkvában elhunyt Msztyiszlav Rosztropovics, világhírű orosz csellista és karmester. 80 éves volt.

Június 14.-én meghalt Kurt Waldheim, aki a hetvenes években az ENSZ főtitkára volt, majd Ausztria elnöke. A politikus 88 évet élt.

Július 30.-án két filmrendező-óriás is meghalt: a svéd Ingmar Bergman 89 évesen, az olasz Michelangelo Antonioni pedig életének 95-dik évében.

Szeptember 6.-án elhunyt a legendás "Három Tenor" egyike, az olasz Luciano Pavarotti. Az énekes 71 évet élt.

Szeptember 10.-én, 64 éves korában meghalt Anita Roddick, a Body Shop kozmetikaitermék-lánc alapítója.

Szeptember 11.-én terroristák meggyilkolták Abdul Szattar Abu Ríza, iraki szunnita mohamedán vezetőt, mert néhány nappal korábban kezet fogott George Bush, amerikai elnökkel.

Szeptember 15.-én, 39 éves korában, helikopterbalesetben életét vesztette Colin McRae, brit autóversenyző, rali-világbajnok.

Szeptember 22.-én, életének 85-dik évében elhunyt Marcel Marceau, a mozgásművészet, a pantomim világhírű francia művésze.

Október 3.-én meghalt Tony Ryan, a "fapados" Ryanair Légiutársaság alapítója. 71 éves volt.

November 1.-én, 92 évesen távozott az élők sorából Paul Warfield Tibbets, az az amerikai pilóta, aki 1945-ben az első atombombát ledobta Japánban, Hirosima városára.

November 10.-én, New York-ban elhunyt Norman Mailer amerikai regényíró. 84 éves volt.

November 20.-án meghalt Ian Smith, az egykori Rhodesia utolsó miniszterelnöke, a mai Zimbabwe fehér közösségének egykori vezetője. A politikus 88 éves volt.

November 22.-én, életének 81-dik évében elhunyt Maurice Béjart, francia balettművész, világhírű koreográfus.

December 23.-án, torontói otthonában meghalt Oscar Peterson, kanadai jazz-zongorista. A világhírű művész, aki zeneszerzőként is számtalan díjat nyert, 82 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!