Vonatkatasztrófa Brüsszel külvárosában

Vonatkatasztrófa Brüsszel külvárosában
Legkevesebb 20 halottja és rengeteg sebesültje van a hétfõi vonatszerencsétlenségnek. Két utasokkal zsúfolt vonat ütközött frontálisan, egyelõre ismeretlen okból – közölte a belga média a Halle-ban történt balesetrõl.

18,09 Eddig 18 holttestet emeltek ki a Brüsszel melletti a vonatszerencsétlenség helyszínén
15 férfi és három nő holttestét emelték ki a mentőalakulatok hétfő délutánig Brüsszel közelében. A belga főváros környékén a reggeli csúcsforgalomban ütközött össze két vonat frontálisan. Részletek >>>


13,39 Megszakította külföldi útját a belga kormányfő
Hazautazott balkáni hivatalos útjáról a belga kormányfő, miután hírét vette a reggeli, brüsszeli vonatszerencsétlenségnek.


 A flamand nyelvû állami tévé, a VRT és Belga nevû állami hírügynökség szerint sem a nemzeti vasúttársaság, sem a vonalat felügyelõ cég még nem erõsítette meg a halálos áldozatok számát. Az Infrabel szóvivõje szerint a rendõrség velük azt közölte, hogy legalább egy tucat ember meghalt. A két állami média viszont helyi illetékesekre hivatkozva azt közölte, hogy legkevesebb 20 halottja van a szerencsétlenségnek.

“Brutális volt az ütközés. Egyáltalán nem fékezett az a vonat, amin én voltam.”- mondta egy utas az RTL honapja szerint. A baleset miatt közlekedési káosz alakult ki a térségben. A régióban a Thalys és az Eurostar nevû cégek üzemeltetnek járatokat. Az elõbbi szerint egy harmadik vonat is érintett volt a balesetben, de egyelõre nem tudni, hogyan.

Az Eurostar, amely a brit szigetek és a kontinens közötti tenger alatti vasutat üzemelteti, azt közölte, hogy valószínûleg egész nap nem lesz vonatközlekedés a környéken.

Nézze meg a videót! >>>