Vonatjáratok szűnnek meg Horvátország és Magyarország között

Pélmonostor/Budapest, 2012. július 10., kedd (MTI) – Decembertől törlik a Pélmonostor-Pécs nemzetközi vonatjáratot, és a Szarajevó-Budapest nemzetközi gyorsvonat is megszűnik a horvát államvasutak új menetrendje szerint – írja a Glas Slavonije című eszéki napilap internetes kiadásában.

 

Korábban a horvát sajtó hat vasúti szakszervezet képviselőire hivatkozva azt írta, hogy a jelenlegi 46 nemzetközi járatból a decembertől érvényes menetrend szerint csak 12 közlekedik, nyolc egész évben, négy pedig nyaranta. A szakszervezetek attól tartanak, hogy a járatritkítás nagyarányú leépítéssel jár majd együtt.

A Pélmonostor-Pécs és Szarajevó-Budapest vonatokon havonta átlagosan 1500 ember közlekedik – olvasható a Glas Slavonije hétfői cikkében.

A lapnak név nélkül nyilatkozó forrás arra hívja fel a figyelmet, hogy ezeket a járatokat leginkább a Magyarországon tanuló drávaszögi egyetemisták vették igénybe. A külhoni diákok a vasúti járatok beszüntetése után csak személyautóval tudnak majd közlekedni, mert Horvátország ezen régiója és Magyarország között menetrendszerinti autóbuszjárat sem közlekedik.

A horvát vasúttársaság tervezett járattörlése ellen boszniai, szlovén és szerb vasúti szakszervezetek is tiltakoznak – írja az eszéki lap.

 

 

kmt \ kms \ knc \ gtb \ gry

 

MTI

Címkék: