Vonatdobálás megyénkben is

Vonatdobálás megyénkben is
Hazánkban még mindig előfordul, hogy azzal ütik el szabadidejüket- legtöbbször fiatalok, hogy a sínek mellől megdobálják a vasúti szerelvényeket az ott talált kövekkel.

1995-ben volt utoljára halálos áldozata az ilyen jellegű bűncselekménynek, akkor egy hat éves kisfiú veszítette életét egy a Déli pályaudvar és Budaörs között közlekedő vonaton.

Nem csökkent az esetek száma

A MÁV Zrt BIG Területi Vasútbiztonsági Osztály Debrecen által érintett területen sajnos jelentős mértékben nem csökkent ezen esetek száma. Míg 2008-ban 53 vonatdobálás fordult elő, 2009-ben 40, 2010 januárjától szeptemberéig 31. Tavaly és idén is volt már 1-1 sérültje a sokszor diákcsínynek induló időtöltésnek. 2009 júliusában egy nemzetközi gyorsvonaton utazó orosz állampolgárságú hölgy sérült meg könnyebben a kezén egy ilyen “balesetben” a hajdúhadházi állomáson.

Kampányfilmet készített a MÁV Zrt az ilyen jellegű balesetek és az anyagi kár megelőzésére. Iskolákban kívánják lejátszani az oktatófilmet, melyen bemutatják, milyen veszélyekkel és következménnyel járhat, ha valaki vonatdobálással múlatja az időt.