Vonat és peron közé esett egy ember a Nagyállomáson

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Derencsényi István, archív
Hajdú-Bihar – A tűzoltók a rendőrökkel és a mentőkkel közösen szabadították ki a sérültet, akit kórházba kellett szállítani. Katasztrófavédelmi hírek csütörtökről.

Csütörtök délelőtt Debrecenben, a Petőfi téren egy balesethez riasztották a helyi tűzoltókat. Egy ember a vonatról a peron és a szerelvény közé esett, ahonnan a tűzoltók a rendőrökkel és a mentővel közösen szabadították ki a sérültet. A mentőszolgálat ezután a kórházba vitte a sérültet.

Csütörtök délután Debrecenben, a Kishegyesi úton egy tizenöt méteres fa megdőlt. Hajdúnánáson, a Pacsirta utcában szintén ugyanez volt a helyzet. A tűzoltók mindkét esetben motoros láncfűrésszel eltávolították a fákat.

Tégláson, a Bökönyi utcában tegnap késő este egy száz négyzetméteres nyitott tárolóban gyúlékony, veszélyes anyag folyt műanyag zsákokra, így tűz keletkezett. A tűzoltók kiérkezése előtt a lángokat az ott dolgozók eloltották, így a debreceni, a hajdúnánási és a nyíradonyi tűzoltók egy vízsugárral az utómunkálatokat végezték el. A tűz kárértékét és a keletkezési okot a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor vizsgálja.

ta

Fotó: katasztrófavédelem

Körbálák tárolására használt szín gyulladt ki tegnap este Hencidán, a Malom utcában. Öt körbálás szálastakarmány és egy hatvan négyzetméteres cserépfedésű épület tetőszerkezete is lángolt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki, de jelentős anyagi kár keletkezett.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –