Vonat elé csúszott autójával a hajdúdorogi sofőr

Vonat elé csúszott autójával a hajdúdorogi sofőr
© Fotó: Police.hu
Debrecen, Hajdúdorog, Hajdúsámson – Túl gyorsan hajtott a havas úton, ezért hiába fékezett, a vonat elé csúszott személyautójával egy 63 éves férfi. A debreceni rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Debreceni Rendőrkapitányság az autó sofőrjével szemben vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A rendőrségre 2018. december 18-án 14 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Hajdúsámsonban, a Garai utcában egy gépkocsi összeütközött egy vonattal. A rendőrök a helyszínre mentek, és adatgyűjtést végeztek. A balesetben senki sem sérült meg, azonban a személyautó vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A nyomozás adatai szerint a hajdúdorogi férfi nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, így amikor látta, hogy közeledik a vonat, hiába fékezett, az autó megcsúszott és a vasúti síneken állt meg. A 60 éves gépkocsivezető elismerte felelősségét a baleset okozásáért – olvasható a Police.hu-n.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.