Helyi közélet

2016.01.27. 17:59

Időjárás-jelentés - 2016. január 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa északi felének időjárását zonalitás jellemzi. Az élénk nyugat-keleti áramlásban az óceán felől egymást követik az időjárási frontok. Vonulásukat sok felhő, eső, zápor, illetve helyenként erős nyugati szél kíséri. A nyugatról folyamatosan érkező enyhe levegő már a Skandináv-félsziget északi felén is jelentősen mérsékelte az ottani hideget, már csak Oroszország európai területén - az ott húzódó magasnyomásban - van zord tél, ott helyenként havazik, az Ural előterében még -10 fok alatt marad a délutáni hőmérséklet. A kontinens nyugati felén azonban tavasziasan enyhe az idő, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé a 15 fokot is meghaladja. A nyugatról áramló enyhe levegő a magasban már a Kárpát-medencét is elérte, hatása a légmozgás élénkülésével egyre inkább az alsóbb légrétegekben is érezhető lesz. Csütörtökön a napos, kissé szeles területeken az ilyenkor szokásosnál akár 10 fokkal is enyhébb időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Szerdán főként a Dunántúl nyugati felén süt ki hosszabb időre a nap, de délután a középső területeken is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, az ország északkeleti harmadán marad egész nap borult, párás, ködös az idő. Éjszaka ismét több helyen köd képződik, legkisebb eséllyel délnyugaton. Csütörtökön nagyobb területen süt ki a nap, az Északi-középhegység tágabb környezetében, illetve a Tiszántúl északkeleti részén viszont továbbra is borult, párás időre számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a ködös területeken fordulhat elő szitálás. Csütörtökön többfelé megélénkül a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 15, a tartósan borult, ködös tájakon 3 és 8 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában