Vona Gábor – helyben hagyta a bíróság a 30 ezer forintos büntetést

A szabálysértési eljárásban született döntést helyben hagyva, 30 ezer forintra büntette a II. – III. Kerületi Bíróság Vona Gábort, a Jobbik elnökét, jogszerű rendőri intézkedés elleni engedetlenség miatt.

Vona Gábor 2009. július 4-én vett részt a Magyar Gárda feloszlatása elleni, nem engedélyezett tüntetésen, ahonnan előállították. A rendőrök szerint ellenállt, ezért már a szabálysértési eljárásban is 30 ezer forintos bírságot kapott, de védője, a szintén jobbikos parlamenti képviselő, Gaudi-Nagy Tamás rendes tárgyalást kért az ügyben.

Mivel Vona Gábor lemondott mentelmi jogáról, meg lehetett tartani a hétfői bírósági tárgyalást, ahol az ügy véd érvelése ellenére a bíró végül helyben hagyta a 30 ezer forintos büntetést.

Vona Gábor azon a tavaly nyári, fővárosi, Deák téri tüntetésen vett részt, amelyen a Magyar Gárda tagjai és szimpatizánsai tiltakoztak a Gárda feloszlatása ellen. A több száz résztvevő a tér füves részén leülve fejezte ki tiltakozását. A rendőrség feloszlatta a demonstrációt, könnygázt alkalmaztak és a résztvevők közül több mint 200 embert állítottak elő.

– Független Hírügynökség –