Helyi közélet

2013.02.09. 18:25

Csigatésztát sodortak Pocsajban

Pocsaj - Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgő vőfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

Pocsaj - Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgő vőfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót. A délelőtti órákban Vitányi István, országgyűlési képviselő és Kecskés Gyula polgármester köszöntötték a megjelenteket, majd a tészta nyújtása és vágása után a levesbe való tészta készítése következett: minden korosztály képviseltette magát a gyerekektől az idősebbekig. 

Több településről érkeztek

A Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében zajló eseményen 5 község vett részt: Bedő, Biharkeresztes, Pocsaj, Körösszegapáti és Létavértes zömmel lányai és asszonyai tekerték a csigatésztát reggeltől késő délutánig. A szervezők finom ebéddel, süteménnyel kínálták a dolgos kezűeket, akik megállás nélkül dolgoztak, így délutánra elkészült a 25 kg-os mennyiség. Szilágyi Ferenc népzenével segítette a munkát: egész nap húzta a talpalávaló zenét.

 

Zeneszó és szórakozás is volt

A nap folyamán a munka mellett műsorokat is láthattak az ide érkezők: felléptek az alsó tagozatos tanulók román táncokkal, versekkel, melyekre Rugan Andrea pedagógussal készültek fel. Táncolt még a helyi román néptánccsoport is, Grósz György irányításával.

A déli órákban még külön meglepetésben volt részük: egy menyasszony és egy vőlegény tévelyedtek be a terembe, természetesen álruhában – nagy sikert arattak fellépésükkel.

 

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában