Volt játék és hangulat

Sidibe
Sidibe
Debrecen – A Borsodi Liga 22. fordulójában a DVSC-TEVA azt a Tatabányát látta vendégül, melynek kispadján Tornyi Barnabás debütált.

De a korábbi olimpiai válogatott tréner mellett bíró Péter számára is különleges fontossággal bírt a meccs, hiszen a Loki saját nevelésű 21 éves játékosa ezen a mérkőzésen lépett először pályára az élvonalban. Örömteli dolognak lehettek fültanúi a jelenlévők: szurkolók egy csoportja úgy döntött, újra buzdítja saját csapatát, így ismét jó hangulatban kezdődött egy találkozó az Oláh Gábor utcai stadionban.

Veszélyben a kapuk

Az első tíz perc a „tapogatózás” jegyében telt, ekkor Dzsudzsák Balázs pazar szólója és elrontott lövése megadta a jelet, ezt követően ugyanis nagyobb fokozatba kapcsoltak a gárdák. A kapuk szinte egymás után forogtak veszélyben, hiszen amíg a hazaiaknál Ibrahim Sidibe és Aco Sztojkov próbálkozott a gólszerzéssel, addig a vendégeknél is egy légiós, nevezetesen Kouemaha próbálkozott bevenni az ellenfél kapuját.

A félidő felénél a Loki csatárduója sikerrel járt: Sztojkov sarkalását követően a szenegáli támadó lőtte ki a bal alsó sarkot. A találatot követően sem változott a játék képe, a Debrecen felvállalta a támadó szellemű futballt, de a tatabányaiak is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a támadásaikban benne volt a gólszerzés lehetősége.

Elég volt a sikerhez

A szünetet követően a hazaiak nagyon „megnyomták” az első perceket, aminek következtében az 50. percben Dzsudzsák centerezését Sidibe második próbálkozásra a léc alá vágta. A DVSC-TEVA egyórányi játékot követően visszavett a tempóból, de ennek ellenére még így is Sándor Tamásék játszottak fölényben, a vendégek egyetlen a második félidőben egyetlen igazi nagy helyzetet sem tudtak kialakítani Balogh János kapuja előtt. A jövő tekintetében biztató produkcióval előrukkoló Bíró Péteren túl még egy játékos debütált a Lokiban: most már a gaboni Thierry Issiemou is elmondhatja magáról, hogy pályára lépett a magyar élvonalban. Miroslav Beránek tanítványai a meccs első órájában a szezon legjobb teljesítményével rukkoltak elő, ami teljes mértékben elégnek bizonyult a Tatabánya ellen begyűjteni a bajnoki pontokat. A Loki ezzel a diadallal újra a táblázat élére, míg Ibrahim Sidibe a duplázásának köszönhetően a góllövőlista élére ugrott.

Mesterszemmel

Fieber Péter: – Örülök, hogy győztünk, miképpen annak is, hogy Bíró Péter nagyon jól teljesített Komlósi Ádám távollétében.
Tornyi Barnabás: – Csak részben valósítottuk meg elgondolásainkat. A Debrecen jobb csapat, ez be is bizonyosodott, gratulálok nekik. Nekünk még rengeteg játékelemet kell rendbe tennünk, főleg a védekezésből támadásba való átmenettel akadtak gondok. A Debrecennek jó játékosai vannak, kihasználták a hibáinkat. Dolgozunk tovább, remélhetőleg legközelebb eredményesebbek leszünk.

TÉNYEK
DVSC-TEVA–Tatabánya 2–0 (1–0)
Debrecen, 6000 néző, vezette: Havrilla (szlovák).
DVSC: Balogh J. – Bernáth, Mészáros, Bíró P., Leandro – Dombi (Thierry 63.), Kiss, Sándor, Dzsudzsák – Sidibe (Zsolnai 75.), Sztojkov (Tchana 68.).
Tatabánya: Postrk – Megyesi, Vámosi, Filó (Romhányi (90.), Rajnay – Hullám, Hajdú, Necas, Balogh Z., Perez (Ábel 66.) – Kouemaha.
Gólszerző: Sidibe (23., 50.)
Sárga lap: Bíró P. (55.), Zsolnai (89.).