Volt egyetemi diákok meséltek a sorsukról

Volt egyetemi diákok meséltek a sorsukról
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Hazai és külföldi karriertörténeteket, hasznos tanácsokat és érdekes előadásokat is hallhattak az Alumni találkozó résztvevői a Kölcsey Központban.

Első alkalommal szervezett magyar nyelvű öregdiák-találkozót a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara június 26-án. A konferencia több mint száz résztvevőjét Papp Zoltán egyetemi tanár, az ÁOK oktatási dékán-helyettese köszöntette, aki bemutatta a kar jelentősebb fejlesztéseit, beszámolt a képzési programokról és a hallgatói létszámadatok változásairól. Ezt követően neves szakemberek olyan témákat elemeztek, amelyek valamennyi szakterületen dolgozó orvos érdeklődésére számot tartanak.


Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

VBereczki Dániel egyetemi tanár arról szólt, hogy értelmezzük a klinikai vizsgálatok eredményeit, Molnár Péter professor emeritus az empátiáról és a kiégésről beszélt, Csiba László egyetemi tanár „Önvédelmi” orvoslás, avagy a túlvizsgálások okai címmel tartott prezentációt, az életvégi döntéseket Fülesdi Béla egyetemi tanár, az orvoslás élettudományokon túli kontextusait Bánfalvi Attila egyetemi docens ismertette.

A rendezvényen a karon végzett sikeres orvosok is bemutatták karrierjük alakulását. A végzős hallgatók és rezidensek képviseletében Hamar Attila és Lánczi Levente a pályaválasztásuk, illetve pályakezdésük elején felvetődött kérdéseket érintette. Az öregdiákok „az itthon maradni” vagy „külföldön dolgozni” dilemmában is igyekeztek segítséget nyújtani a résztvevőknek.


Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

– A konferenciára skype-on jelentkezett be Szabó Gyöngyi, a Massachusetts-i Orvosi Egyetem neves professzora, aki „Árnyak és fények” címmel mutatta be karriertörténetét az USA-ban. A Richter Gedeon Zrt. orvosigazgatója, Németh György „Németh, de magyar szívvel”, Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke pedig „Itthon is lehet” címmel mesélt életpályájáról. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Ónodi-Szűcs Zoltán előadása révén a magyar egészségügy kérdéseiről, jövőjéről is képet kaphattak a jelenlévők – összegezte az előadásokat a konferenciát szervező Csiba László egyetemi tanár és Kerékgyártó Csilla a Tanulmányi Osztály, valamint a Szak-és Továbbképzési Központ vezetője.

– Debreceni Egyetem –