Volt diákjuk előtt tisztelegtek a Balásházyban

Volt diákjuk előtt tisztelegtek a Balásházyban
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Vers- és prózamondó versennyel, valamint koszorúzással emlékeztek meg Wass Albert halálának évfordulójáról a pallagi Balásházyban.

Kevesen tudják, de az erdélyi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja a Debreceni Gazdasági Akadémián folytatta tanulmányait, és szerzett erdészeti diplomát 1931-ben. Az iskola ma már a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiumaként működik Pallagon.

Az intézményben az író, költő 1998-as halála után vált hagyománnyá, hogy évente vers-és prózamondó versenyt rendeznek, amely Wass Albert nevét viseli. Az idei megmérettetésre hét debreceni középiskolából érkeztek résztvevők. A versenyzőknek először egy – a házigazdák által kiválasztott és előre megküldött – prózarészletet, valamint egy XX. századi magyar vagy határon túli magyar szerző szabadon választott versét kellett előadni. A szavalatokat háromfős szakmai zsűri értékelte, a legjobbak könyvjutalmat kaptak.

A verseny szünetében pedig a Wass Albert Társasággal közösen tisztelegtek az író előtt az iskola tanárai és diákjai az intézmény udvarán, ahol megkoszorúzták a haláláig száműzetésben élt gróf emléktábláját.

– Debreceni Egyetem –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés