Volán buszok segítik a kitelepítést

Akt.:
Miskolc – Kimaradt járatok, késések az árvíz miatt. A Borsod Volán is részt vesz a kitelepítésben.

A Borsod Volán Zrt. működési területén továbbra is késésekkel, kerülő útvonalakkal és járatkimaradásokkal kell számolni az árvíz és az útlezárások miatt. Több területen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A cég több esetben különjárattal szállította az árvízi védekezéshez a munkásokat, és a kitelepítésekben is részt vettek. Vasárnap tíz autóbuszuk segített Felsőzsolca kitelepítésében, és készenlétben állnak járműveik Ócsanáloson, Felsődobszán, Hernádnémetiben, Hernádkakon is.

Több helyen egyedi járatösszevonásokkal biztosították, hogy a lehetőségekhez mérten utasaik elérjék úticéljukat. A folyamatosan változó útviszonyok miatt a menetrend betartása lehetetlen. Ezért arra kérték és kérik utasaikat, hogy utazás előtt érdeklődjenek az autóbusz-állomások információs szolgálatainál, mert az útállapotok gyakori változása miatt az írásbeli tájékoztatás állandó aktualitása nem biztosított.

Kizárt pályák

A Sajóecseg-Tornanádaska között a Sajó magas vízállása miatt a vasúti pályát kizárták a forgalomból. Ezért ezeken a területeken elfogadják az autóbuszjáratokon a MÁV Start Zrt. által kibocsátott havi, félhavi, 30 napos bérleteket és vasúti arcképes igazolványokat.

A Bódva gát átszakadása következtében Edelény kritikus helyzetbe került, a várost az ár kettéválasztotta. A menetrendszerinti közlekedés összeomlott, az autóbuszos közlekedés sem lehetséges. A közlekedtethető vonalszakaszokon az elérhető megállókig a MÁV bérlettel rendelkezőket továbbra is elszállítjuk. Vonatpótló autóbusz szállította vasárnap az utasokat (Szerencs)- SárospatakOlaszliszkaTolcsva között. Encs és Szikszó között a Vasoncza patak áradása miatt a vasúti pálya meghibásodott, vonatpótló autóbuszok közlekednek.