Vojtina Bábszínház – Színházzal fejlesztik a gyerekeket

Akt.:
Vojtina Bábszínház – Színházzal fejlesztik a gyerekeket
Debrecen – Számos programot és előadást valósít meg idén is a bábszínház.

Kiemelt színházként kezdheti meg 19-ik évadát a Vojtina Bábszínház. A társulat, a hagyományokhoz híven idén is megrendezi az „Idesüss a figurásra” elnevezésű évadnyitó rendezvényét, melyre –reményeik szerint– közel annyian lesznek kíváncsiak, mint a 2011/2012-es évadzáró eseményre, melyen több mint 300-an voltak jelen. Ebben az évben is számos feladat vár a bábszínházra. – Idén is lesz maskarádé, mely programját szeretnénk tovább bővíteni, illetve folytatjuk a színházi nevelési programot is, melynek célja, a közoktatásban résztvevő gyermekek nem formális és informális nevelésének és oktatásának támogatása – mondta Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház vezetője a pénteki sajtótájékoztatón. Decemberben lesz kétszáz éve, hogy a Grimm testvérek 200 meséjét tartalmazó kötete megjelent. Ez alkalomból a társulat a Goethe Intézet támogatásával, novemberben német és magyar nyelvű mesemondó versenyt szervez az általános és középiskolások számára, emellett vendégük lesz az erfurti Erfreuliches Theater, mely a Piroska és a farkas című gyermek, illetve felnőtt változatú előadással lepi meg a cívisvárosi közönséget.

Már a babáknak is

Babusgató foglalkozásokat ismét tartunk, emellett jövő év januárjától beindítjuk a Babusgató Kettőt is. A bábelőadásokat tekintve, az óvódások és iskolások: Az okos lány és az Alíz csodaországban című produkciókat láthatják. Ezen kívül a legkisebbek A titok című magyar népmesét, a nagyobbak pedig a Fülemüle című darabot tekinthetik meg.

A 2012/2013-as évadban 4 kiállítás is megrendezésre kerül, így többek között Bodor Judit bábtervező, Horváth Mari, a kecskeméti Pannonia Filmstúdió művészeti vezetője és Olekszandr Bilozub, ukrán díszlet– jelmeztervező alkotásai lesznek láthatóak.

– Továbbra is olyan színházat szeretnénk, ami a szórakoztat és közben a hagyományokat is tovább élteti – fűzte hozzá a társulatvezető.