Választás 2010 – Radikális változást akar a Jobbik

Céljaik: az államadósság újratárgyalása, a halálbüntetés visszaállítása, az elszámoltatás.

Az elmúlt 20 évet figyelembe véve a Jobbik az egyetlen párt, amelyik képes politikailag, gazdaságilag és erkölcsileg új irányt szabni az országnak.

Ehhez pedig megvan az elszántságunk, a hitünk és az erőnk is – mondta Bíró László, sajtószóvivő a Jobbik Magyarországért Mozgalom pénteki sajtótájékoztatóján. A Csokonai utcai székházban bemutatkozó nyolc megyei képviselő-jelölt (a kilencedik, Pogácsás Mariann egyéb elfoglaltságai miatt nem volt jelen) mindegyike egy-egy végzettségének vagy munkájának megfelelő részterületet választott a párt közel 90 oldalas Radikális változás című programjából.

A legfontosabb vezértémákat Kulcsár Gergely, a Jobbik városi és megyei elnöke ismertette. Elsőként a „politikusbűnözés” kapcsán az elszámoltatást jelölte meg, amelynek mottója: „20 évet a 20 évért”. A „cigánybűnözés” felszámolása keretén belüli (egyik) céljuk a halálbüntetés visszaállítása.

Mindezek mellett újratárgyalnák az államadósságot, megteremtenék a magyar föld védelmének lehetőségét, kivonnák a magántőkét az egészségügyből, s „helyreállítanák a nemzettudatot” is.

A jelöltek

 1. választó kerület (vk.): Kulcsár Gergely

2. vk.: Kőszeghy Csanád Ábel

3. vk.: Kulcsár Gábor

4. vk.: Rubi Gergely

5. vk.: Balázs István

6. vk.: Rigán István

7. vk.: Kocsis Zsolt

8. vk.: Kis Csaba

9. vk.: Pogácsás Mariann