Vízóra mellé dugta a lopott holmit, később akart túladni rajtuk

Vízóra mellé dugta a lopott holmit, később akart túladni rajtuk
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy családi házba, ahonnan műszaki cikkeket lopott.

Egy férfi tett feljelentést a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon március 9-én 19 óra 7 perckor, mert családi házába ismeretlen betört és onnan egy beltéri egységet és két, a számítógéphez tartozó alkatrészt lopott el. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amely során megállapították, hogy az elkövető a ház egyik ablakát benyomta, majd bemászott a szobába, ahol kutatott és több értéktárgyat eltulajdonított. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost a rendőrök egy órán belül azonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A 29 éves L. Ádám a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsított elmondta, hogy a beltéri egységet odaadta egy ismerősének, a két számítógéphez tartozó alkatrészt pedig elrejtette egy vízóraaknába, mivel azt később akarta értékesíteni. Az eltulajdonított értékeket a rendőrök megtalálták, lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben folytatott nyomozást 2017. április 4-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –