Vízilabda olimpiai selejtező – Kis Gábor kihagyja a tornát

Budapest – Kis Gábor, a magyar férfi vízilabda-válogatott centere hátfájdalmai miatt, orvosi tanácsra kihagyja a vasárnap kezdődő trieszti olimpiai selejtezőt.

A szolnoki játékos a szövetség honlapjának nyilatkozva elmondta: elővigyázatosságból hozták meg ezt a döntést, hogy a jövőben újult erővel folytathassa a munkát.

Az olimpiai bajnok pólós hosszú szünet után ez év januárjában tért vissza ismét a válogatottba, s bízik benne, hogy a kényszerszünet csak átmeneti lesz, és ott lehet majd a riói ötkarikás játékokon.

“Abszurd, de jókor jött ez a helyzet, tudjuk kezelni, és nagyon remélem, a kvalifikációs torna után majd visszatérhetek a válogatottba. El kell fogadnom az orvosi döntést, ki kell zárni a jövőre nézve minden veszélyforrást, hogy nyáron újult erővel készülhessek a csapattal” – fogalmazott Kis Gábor.

A helyére Benedek Tibor szövetségi kapitány a válogatott bő keretének harmadik centerét, Bedő Krisztiánt nevezi a trieszti viadalra.

A 12 csapatos olaszországi tornán a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kivívják a riói indulást.

A magyar válogatott 13 fős kerete:

kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

mezőnyjátékosok:
Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A trieszti torna csoportjai:

A csoport:
Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B csoport:
Olaszország, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Hollandia

A trieszti torna magyar vonatkozású programja:

április 3., vasárnap:
Franciaország-Magyarország

április 4., hétfő:
Kanada-Magyarország

április 5., kedd:
Magyarország-Románia

április 6., szerda:
Oroszország-Magyarország

április 7., csütörtök:
Magyarország-Szlovákia

április 8., péntek:
negyeddöntő

április 9., szombat:
elődöntő

április 10., vasárnap:
helyosztók

– MTI –
hirdetés