Vízilabda: megvan a spanyolok elleni válogatott keret

Nagy Viktorék hamarosan Világliga-meccset vívnak
Nagy Viktorék hamarosan Világliga-meccset vívnak - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A hónap közepén a Világligában találkoznak a pólósaink a hispánokkal.

Märcz Tamás szövetségi kapitány megnevezte csapatát a Spanyolország elleni Világliga-mérkőzésre, amelyet Hódmezővásárhelyen január 16-án 20 órától rendeznek – írja a waterpolo.hu. A Gyarmati Dezső nevét viselő uszodában fél hétkor dombormű és emlékfal avatással emlékeznek majd a legendára.

Dinamikus ellenfél

„Gyors, dinamikus vízilabdát játszó spanyol együttest látunk vendégül, nehéz mérkőzésre számítok, de pont ilyen jellegű mérkőzésekre van szükségünk” – mondta a portálnak a szövetségi kapitány. „Viszonylag tapasztalt, de mégis fiatal, az utolsó kerethez hasonló csapatot állítottam össze – fontos, hogy valamennyire összeszokottság, egymásra épülés legyen jellemző, hiszen a sűrű versenynaptár miatt kevés a lehetőség az együttlétre, ezeket az alkalmakat kell megragadni. Vadovics Viktor az új arc a csapatban, régóta figyelem, korábban is szerettem volna meghívni, de sérülései miatt erre nem volt lehetőségem. Hosszú idő után három balkezessel áll ki válogatottunk, kíváncsi vagyok, miként működik majd, hogy szinte mindig lesz két balkezes játékos a vízben” – fogalmazott Märcz, akinek ezúttal sem lesz egyszerű a helyzete, lévén három nappal a mérkőzés előtt BL-meccseket vívnak az élcsapatok, az OSC és a Szolnok ráadásul idegenben.

„Ez a helyzet, el kell fogadni, de az ellenfeleknek, így a spanyoloknak sem könnyebb, hiszen sok játékosuk szintén Bajnokok Ligája-meccseket játszik még szombaton. Az első közös edzésünket már a meccs helyszínén tartjuk hétfőn délután. Kedden, a mérkőzés délelőttjén szintén lesz egy tréningre lehetőségünk, ezen a két edzésen kell majd egymásra hangolódniuk a játékosoknak. Remélem, hogy nagyszámú közönség előtt játsszuk majd a mérkőzést, amin szeretnénk idehaza tartani a három pontot” – tette hozzá Märcz Tamás.

HBN


A spanyolok elleni keret

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)