Helyi közélet

2012.10.12. 16:36

A járás minden faluban ott lesz

Debrecen - Jövő év végére az okmányirodák kormányablakká alakulnak.

Debrecen - Jövő év végére az okmányirodák kormányablakká alakulnak.Senki nem kényszerül majd utazgatni azért, hogy rendezze a járási hivatalban intézendő dolgait. Igaz, hogy a megye 10 városában lesz járási hivatal, ám további településeken járási kirendeltségeket, máshol pedig járási ügysegédeket kereshetnek fel az állampolgárok. Hogy pontosan hol melyiket, arról idejében tájékoztatják a sajtót és a lakosságot – hangzott el pénteken.

Mint már többször írtuk, januártól járásközponti címet kap Balmazújváros, Berettyóújfalu, Debrecen, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Nyíradony és Püspökladány. E helyeken és további 9 városban jelenleg is működnek okmányirodák, amelyek 2013 végére kormányablakká alakulnak.

A kormányhivatal október 31-ig valamennyi település polgármesterével aláírja a feladatátadáshoz és elhelyezéshez szükséges megállapodást – tudtuk meg a tájékoztatón.

HBN

 

Korábban írtuk:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában