Nagyvilág

2008.10.14. 06:36

Krokodil falta fel a vietnámi veteránt

<p>Valószínűleg krokodil falta fel azt a 62 éves férfit, aki még szeptember végén tűnt el Ausztrália északi részénél - jelentette Queensland állam rendőrsége kedden. Az állat gyomrában megtalálták a férfi jegygyűrűjét is.</p>

Arthur Booker szeptember 30-án szállt vízre, hogy ellenőrizze az általa kitett rákcsapdákat az asztráliai Queensland állam északi részénél. Felesége a kocsijában várt rá, de miután nem tért vissza, értesítette a hatóságokat.

A rendőrség már akkor gyanította, hogy egy sósvízi krokodil támadhatta meg a skóciai születésű, és a vietnámi háborúban is szolgált férfit. Miután átkutatták a környéket, felfedeztek és befogtak egy, a közelben portyázó 4 és fél méteres példányt.

Az állatot megröntgenezték, és a feltételezések szerint a hüllő gyomrában emberi maradványok vannak. A felvételeken látható egy kis kerek tárgy is, amelyről azt gyanítják a hatóságok, hogy az eltűnt férfi jegygyűrűje lehet. Biztosat majd csak a DNS-vizsgálatok segítségével lehet majd megállapítani.

A sósvízi krokodil védett állat Ausztráliában, de az emberek egyre többször kerülnek összetűzésbe a hüllőfajtával. A tavaly tragikus balesetben meghalt természetvédő, Steve "Krokodilvadász" Irwin édesapja azonban óva int attól, hogy az emberek bosszúból megtámadják a krokodilokat. "Sose feledjük el, hogy a krokodil egészséges része az öko-rendszernek, és a természetének megfelelően viselkedik" - mondta Bob Irwin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!