Vizes vb – Német siker a nyíltvízi úszóknál, a magyar csapat hetedik

Akt.:
Vizes vb – Német siker a nyíltvízi úszóknál, a magyar csapat hetedik
© Fotó: Derencsényi István
Budapest/Kazany, 2015. július 30., csütörtök (MTI) – A németek triója nyerte a nyíltvízi úszók csütörtöki 5 kilométeres csapatversenyét a kazanyi vizes világbajnokságon, a magyar hármas a hetedik helyet szerezte meg.


A két férfiból (Christian Reichert, Rob Muffels) és egy nőből (Isabelle Franziska Harle) álló gárda 55:14.4 perc alatt ért célba, csaknem 17 másodperccel hamarabb, mint a holtversenyben ezüstérmes brazil és holland hármas.

A 22 csapatot felvonultató mezőnyben a Risztov Éva, Gyurta Gergely és Székelyi Dániel alkotta magyar együttes 56:08.4 perces eredménnyel lett hetedik.

A 10 kilométeren Londonban olimpiai bajnok Risztov Éva a hazai szövetség beszámolója szerint elmondta, végig az előre megbeszélt taktika szerint úsztak.

“Nagyon jó eredményt értünk el, büszkék lehetünk rá. Végig úgy mentünk, ahogy megbeszéltük, ennek az eredménye ez a kiváló helyezés – fejtette ki Risztov. – Én ma úgy voltam vele, hogy ez az utolsó úszásom, mielőtt nyaralni megyek, úgyhogy beleadok mindent, így is tettem, és a fiúk is remekül mentek.”

A 25 méteres medencében 1500 méter gyorson Európa-bajnok Gyurta Gergely is elégedetten nyilatkozott.

“Úgy gondolom, elég jó iramot diktáltam, a többiek pedig végig tudtak jönni velem, jól működtünk együtt csapatként, egy világbajnoki hetedik helyezés szerintem nagyon értékes, muszáj megbecsülni.”

“Életem meghatározó élménye a mai… Egy csapatban úszni egy olimpiai bajnokkal és egy Európa-bajnokkal: ezt még fel sem tudom fogni – mondta a trió harmadik tagja, Székelyi Dániel. – Fantasztikus volt végig, szinte repültem velük, óriási megtiszteltetés, hogy hozzájárulhattam ehhez a helyezéshez, ez hatalmas lökést jelent nekem a jövőre.”

“Előzetesen a hatodik-nyolcadik helyre vártam a csapatot, ez a realitás. Tény, a végén jött egy kisebb felesleges kanyar, de nem ezen múlt – értékelt Gellért Gábor szövetségi kapitány. – Az éremre, úgy gondolom, most nem volt esélyünk.”

Eredmények, 5 km-es csapatverseny, világbajnok:

Németország (Christian Reichert, Rob Muffels, Isabelle Franziska Härle) 55:14.4 p
2. Brazília és Hollandia 55:31.2-55:31.2
…7. MAGYARORSZÁG (GYURTA GERGELY, SZÉKELYI DÁNIEL, RISZTOV ÉVA) 56:08.4

– MTI –