Vizes vb – Másodszor is kikapott a női vízilabda-válogatott

Vizes vb - Másodszor is kikapott a női vízilabda-válogatott
Vizes vb - Másodszor is kikapott a női vízilabda-válogatott - © Fotó: Derencsényi István
Budapest/Kazany, 2015. július 28., kedd (MTI) – A magyar női vízilabda-válogatott 13-11-re kikapott kedden a házigazda orosz csapattól a kazanyi vizes világbajnokság második fordulójában.

Eredmény, D csoport, 2. forduló:

Oroszország-Magyarország 13-11 (1-3, 4-3, 3-4, 5-1)

gólszerzők: Liszunova 3, Abdrizjakova, Karimova, Ivaniva 2-2, Jarondajkina, Szimanovics, Prokofjeva, Tyimofejeva 1-1, illetve Keszthelyi 3, Bujka, Czigány 2-2, Kisteleki, Antal, Takács, Tóth 1-1

Csaknem háromezer lelkes hazai szurkoló előtt, kölcsönösen eredménytelen támadások után Bujka Barbara centergóllal szerzett vezetést a magyar csapatnak, s ugyanő duplázta meg az előnyt az első negyed elején. Az oroszok továbbra is a kapufával “barátkoztak”, mert bár sorra emberelőnyben játszhattak, nem tudták bevenni a magyar kaput. Kivéve az első szünet előtt 13 másodperccel, amikor – Kisteleki okos találata nyomán – már 3-0-ra vezetett a magyar válogatott.

Keszthelyi Rita megúszás után módosította az állást 4-1-re a második nyolc percben. Sokadik létszámfölényes lehetőségükkel éltek a vendéglátók (4-2), válaszul Keszthelyi távolról zúdította a labdát a hálóba (5-2). 5-4-re felzárkóztak az oroszok, Czigány Dóra bombájával azonban ismét két gól volt a különbség (6-4), a nagyszünetre pedig 6-5-nél vonultak el a csapatok.

A harmadik felvonás hazai büntetővel indult, s beérte az orosz csapat a magyart (6-6), a vezetést azonban visszavette a Merész-gárda: Antal Dóra lőtt jókor és pontosan. A csapatkapitány Takács Orsolya szerencsés találatával 8-6-ra javult az állás, mi több: Keszthelyi elhajlásos lövésével 9-6 lett “ide”. Orosz emberfór és orosz gól következett, Czigány azonban bátran és eredményesen “lőtt vissza” (10-7). Kettős emberelőnyből szépítettek a házigazdák, így 10-8-nál kezdődhetett a befejező negyed.

Amelyben egy lecsorgó labdát a magyar kapuba sikerült juttatniuk a hazaiaknak, de Fortuna hasonló segítsége révén Tóth Ildikó is betalált (11-9). Megúszás-gól jött a túloldalról, majd emberelőnyből 11-11-re egyenlített az orosz válogatott, amely a vezetést is átvette bő két perccel a vége előtt, amihez a kimaradt magyar helyzetek is kellettek. A hajrában újabb orosz gól esett, eldőlt a meccs, nyertek a vendéglátók 13-11-re.

Merész András | Fotó: Derencsényi István (galéria) Merész András | Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

Merész András szövetségi kapitány így nyilatkozott az M4 Sportnak:

“Miközben az oroszok játéka agresszívabb lett, mi buta hibákat követtünk el, elszórtuk a labdákat támadásokban. A folytatásban, ha a franciákat a csoportzárón legyőzzük, úgy néz ki, hogy az amerikaiakkal fogunk játszani. Nehéz lesz, de meg kell próbálnunk továbbjutni.”

A magyar együttes – amely a vasárnapi csoportnyitó meccsen egygólos vereséget szenvedett a kínaiaktól – csütörtökön a franciákkal találkozik. A csoport győztese automatikusan a nyolc közé jut, míg a második és a harmadik keresztbe játszik a negyeddöntőbe kerülésért.

korábban, a csoport másik mérkőzésén:

  • Kína-Franciaország 13-4 (2-1, 0-1, 6-1, 5-1)

– MTI –Sporthírek