Vizes főutak, jeges mellékutcák Debrecenben

Akt.:
Vizes főutak, jeges mellékutcák Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Nem okozott nagyobb fennakadást a közlekedésében a vasárnapi havazás megyénkben.

Szinte egyfolytában havazott Hajdú-Biharban vasárnap délelőttől a hétfőre virradó éjszakáig. Bár a lehullott hó mennyisége jelentősebb volt, az eleinte nulla Celsius-fok fölötti, majd a 0, -1 fok körüli hőmérséklet miatt a fehér takaró nagy része elolvadt. A főbb utakat mindenütt folyamatosan takarították, így azok hétfőn reggel szinte mindenütt vizesek, itt-ott enyhén latyakosak voltak, de viszonylag jól lehetett haladni.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: a múlt hét utolsó napján minden gépük és munkatársuk dolgozott Hajdú-Biharban. Összesen 940 tonna sót és 34 ezer liter kálcium-klorid oldatot szórtak ki a megye útjaira. A csapadékra számítva szombaton már elősózást is végeztek.

Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője arról tájékoztatott, hogy Debrecenben a polgármesteri hivatal megrendelésére eleinte a tömegközlekedési és a fő gyűjtőutakra, majd a tömegközlekedési megállókba, a belvárosi körgyűrűn belüli járdákra, gyalogátkelőhelyekre, illetve a Vágóhíd utcai, a Faraktár utcai, valamint a homokkerti felüljáróra összesen 60 tonna só-homok keveréket juttattak ki. A díszburkolatos helyekre homokot szórtak. A munkákat 17 gép és 26 személy végezte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

A szóvivő arra emlékeztetett, hogy az ingatlanok előtti 5 méteres szakasz takarítása a tulajdonosok feladata.

Tapasztalataink szerint Debrecen külső részein – ahol hidegebb volt, mint a belvárosban – hétfőn reggel sokfelé vastag jéggé fagyott latyakréteg borította a mellékutcákat.

Az időjárás előrejelzés szerint a hét hátralévő részében nem várható jelentősebb mennyiségű csapadék, a hőmérséklet viszont néhány fokot emelkedik, vagyis a hó elolvad.

HBN-OCs


Hideg, télies időjárással kezdődik a hét
Budapest - Hideg téli idővel kezdődik a hét többfelé havazással, néhol akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. A hét további részében is többször várható csapadék, de némileg melegszik az idő, többfelé plusz 10 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelz...

Havazás Debrecenben
Hajdú-Bihar - Vasárnapi havazás ide vagy oda, a keménységgel még tartozik a tél: az előrejelzések alapján a 22-ével kezdődő héten sem igazán várhatunk erős nappali fagyokat. Vasárnap délután borult marad az ég, és havazásra kell számítani – áll az Eumet.hu friss előrejelzésében. Éjszaka eleinte f...

Hajdú-Bihar - Pénteken korán reggel Debrecenben tragikus karambolhoz vonultak a tűzoltók. Szombaton nem volt riasztás a megyében, vasárnap azonban ismét a balesetek, műszaki beavatkozások adtak munkát a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek. Pénteken korán reggel Debrecenben a 471-es számú főúton, a Külső ...