Vizes Eb – Bronzérmes a Kormos, Reisinger szinkronugró páros

London, 2016. május 11. Reisinger Zsófia (b) és Kormos Villő, a női szinkrontoronyugró szám bronzérmesei a dobogón a 32. úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 10-én.
London, 2016. május 11. Reisinger Zsófia (b) és Kormos Villő, a női szinkrontoronyugró szám bronzérmesei a dobogón a 32. úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 10-én. - © MTI Fotó: Kovács Anikó
London – Bronzérmet nyert a Kormos Villő, Reisinger Zsófia páros a szinkrontoronyugró számban a londoni vizes Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A magyar duó az előző két kontinensviadalon – 2014-ben Berlinben és 2015-ben Rostockban – is harmadik helyen végzett ebben a versenyszámban.

A kontinensviadal honlapja szerint ezúttal a német Maria Kurjo, My Phan páros győzött az ukrán Ganna Krasznosljik, Vlada Tacenko kettős előtt.

“Amikor a németek megelőztek minket az utolsó körben, nagyon el voltam keseredve, mert úgy tűnt, nem lesz már meg az érem. De a gyógytornászunk azt mondta, még nincs vége a versenynek – és igaza lett, a britek hibája után mégis újra dobogóra állhattunk” – mondta Kormos, aki szerint ez óriási eredmény, mivel idén alig edzettek és versenyeztek együtt. “Ezt a programot ebben a formában itt csináltuk először. Kisebb hibák így is voltak, szinkronizációban is, ugrásban is, de nagyot nem bakiztunk”.

“Kiegyensúlyozottak voltunk, és ami nagyon lényeges: határozottan ugrottunk, azaz nem a biztonságra törekedtünk” – értékelt Reisinger Zsófia.

Haász Katalin, a szakmai bizottság elnöke szintén azt emelte ki, hogy idén mindössze hat szinkronedzése volt a párosnak, mert az olimpiai kvalifikáció miatt most az egyénire helyezték a hangsúlyt.

“Otthon egyetlen olyan feltétel sem adott, ami az ellenfeleinknek megvan: se torony, se a szárazedzésekhez nélkülözhetetlen deszkák, gumiasztalok” – mondta a sportvezető.

A második versenynap másik két aranyérmét az oroszok és az ukránok nyerték: egyéni szinkronúszásban az orosz Natalija Iscsenko, míg a férfi műugrók 3 méteres számában az ukrán Illja Kvasa diadalmaskodott.

Eredmények:

női szinkrontoronyugrás, Európa-bajnok:

Maria Kurjo, My Phan (Németország) 279,7 pont
2. Ganna Krasznosljik, Vlada Tacenko (Ukrajna) 278
3. Kormos Villő, Reisinger Zsófia (Magyarország) 274,7

szinkronúszás, egyéni, Európa-bajnok:

Natalija Iscsenko (Oroszország) 96,4 pont
2. Anna Volosina (Ukrajna) 93,4
3. Linda Cerruti (Olaszország) 89,4

műugrás, férfiak, 1 méter, Európa-bajnok:

Illja Kvasa (Ukrajna) 439,7 pont
2. Giovanni Tocci (Olaszország) 414,3
3. Constantin Blaha (Ausztria) 402,5

– MTI –
hirdetés