Vizes Eb – A férfi gyorsváltó a legjobb, Szilágyi a második idővel továbbjutó

Akt.:
Vizes Eb – A férfi gyorsváltó a legjobb, Szilágyi a második idővel továbbjutó
© Fotó: Derencsényi István
Budapest/London – A 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltó a legjobb idővel jutott be az esti döntőbe a londoni úszó Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján, Szilágyi Liliána pedig a második eredmény birtokában folytathatja a szombati elődöntőben 200 méter pillangón.

A staféta Telegdy Ádám, Kis Gergő, Bernek Péter, Kozma Dominik összetételben vágott neki a délelőtti selejtezőknek és futamgyőztesként a 17 csapat közül a leggyorsabbnak bizonyult 7:12.46 perccel.

Szilágyi, aki 100 méter pillangón pénteken két századdal szorulva le a dobogóról országos csúccsal negyedikként végzett, a 200-as távon futamában a legjobb volt 2:09.89 perces teljesítménnyel, és az egész mezőnyt tekintve is csupán a végső győzelemre leginkább esélyes spanyol Mireia Belmonte Garcíát (2:09.70 p) engedte maga elé. A szám további két magyarja közül Jakabos Zsuzsanna szintén döntőbe került, méghozzá a hatodik idővel (2:10.21). Sebestyén Dalma (2:13.31) összesítésben a 17. helyen végzett, de amúgy sem juthatott volna tovább, mivel ezt a szabályok nemzetenként csak a legjobb kettőnek teszik lehetővé. Sebestyénnek nem hozott szerencsét szombati másik próbálkozása sem: 50 méter mellen a célba érés után kizárták technikai szabálytalanság miatt.

Versenyben maradt, és újabb szombati fellépés vár ugyanakkor a magyarok közül Bohus Richárdra és Takács Krisztiánra, akik 50 méter gyorson verekedték be magukat a legjobb 16 közé. Takács 22.39 másodperccel hetedikként, Bohus 22.46-tal 12.-ként jutott tovább. “Létszámfelettinek” bizonyult viszont Holoda Péter (22.51), aki összesítésben a 14. lett a 73 induló között.

– MTI –