Vízben, emberségben

Vízben, emberségben
Rab a börtönőrrel, jobboldali a baloldali ellenfelével, szabadnapos kétkezi munkás az ugyancsak hétvégéjét töltő irodista kollégájával, nagyszülő az unokájával, alföldi ember a hegyvidékivel, városi a falusival igyekszik együtt csökkenteni a kárt Borsodban ott, ahol vízzé lett a határ, a falu, a város, az út, a vasút. Kovács Zsolt jegyzete

Teszi a dolgát mindenki erejének, képességének megfeleően, hogy amit lehet, megmentsenek, avagy elkerüljék az újabb elöntéseket. Hajdú-Biharból is mentek önkéntes segítők például Debrecenből, Bocskaikertből, Nyíracsádról.

Akik pedig nem mehettek, közülük is sokan segítettek sokféleképpen: gyűjtötték és pakolták mindazt, amire szükségük van, szükségük lehet a kataklizmában lévőknek. Vajon miért kell az emberéleteket veszélyeztető, életek munkáját semmivé tevő, a normális életet ellehetetlenítő katasztrófahelyzet ahhoz, hogy megmutassuk: össze tudunk fogni és együtt sikeresek tudunk lenni. Avagy emberségünk valódi mértékének ingerküszöbét mostanság csak egy katasztrófa éri el?

Ha levonul az ár és befejeződik a takarítás, a károk helyrehozása, az újjáépítés, ezekből a napokból, hetekből azért maradnia a kell valaminek: bizonysága az összefogás képességének, erejének. Ezt pedig nem csak katasztrófa idején kell majd elővennünk!

Kovács Zsolt

zsolt.kovacs@inform.hu


Újra csatarendben az acsádi kamionok

Átszakadt a gát! – Azonnal indultak!

Hatszáz hajdú-bihari rendőr indult Borsodba az árvízhelyzet miatt

Árvízhelyzet Hajdú-Biharban is – árhullám éri el hamarosan Tiszacsegét