Víz alatti alagút és hotelszobák is lesznek a világ legmélyebb medencéjében

Víz alatti alagút és hotelszobák is lesznek a világ legmélyebb medencéjében
© Fotó: Facebook / Deepspot
Varsó – A Varsó mellett épülő Deepspot lesz a világ legmélyebb úszómedencéje, ha elkészül. Idén őszre tervezik a nyitást.

A 45 méter mély gigamedencében közel 8000 köbméter víz fér majd el, és valószínűleg igen népszerű lesz a búvárok körében. A Deepspot a víziszonyosoknak is kínál majd elfoglaltságot, a gyalogosok ugyanis egy víz alatti alagúton keresztül sétálhatnak át a medence egyik végéből a másikba úgy, hogy közben egy csepp víz nem kerül rájuk.

A Deepspot emellett konferencia- és edzőtermeknek, valamint víz alatti hotelszobáknak is helyt ad majd, ha elkészül; utóbbiból például csodás kilátás nyílik majd a merülőmedencére.

A komplexum búvártréningekre is kiválóan alkalmas lesz, ugyanis a medence vizét az átlagosnál kicsit melegebbre fűtik majd fel, így a búvárruha abszolút nélkülözhető lesz gyakorlás közben, még a hosszú edzések alatt is.

A 15 emeletes épület méreteivel megegyező mélységű medence vizének tisztaságáról egy különleges szűrőrendszer gondoskodik, amely úgy végzi majd a dolgát, hogy közben az úszókat és a búvárokat sem fogja zavarni.

A nyitást 2019 őszére tervezik, a lenti fotón megnézhető, jelenleg hol tart az építkezés.

Forrás: My Modern Met | Fotók: Facebook / Deepspot


Norvégia - Kellemes dizájn, letisztult elegancia és fantasztikus kilátás jellemzi a majdnem 500 négyzetméteres helyet, ahol a borsos árak ellenére már most hétezren foglaltak asztalt. A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit Európa első víz alatti étterme Norvégiában - írja a My Modern Met. A v...