Vívó vk – Aranyérmes a férfi kardcsapat Padovában

Budapest – Aranyérmet nyert a magyar férfi kardválogatott vasárnap a padovai világkupaversenyen.

A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapat a kínaiak 45-24-es legyőzésével kezdte menetelését, majd a negyeddöntőben 45-36-ra verte a hazai közönség előtt szereplő, világbajnoki címvédő olaszokat. Az elődöntőben 45-39-re nyert a dél-koreaiak ellen – a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint – úgy, hogy az utolsó előtti pár pástra lépésekor 28-35 volt az állás, de Szatmári egy 12-2-es asszóval megfordította az állást, végül Szilágyi magabiztosan fejezte be a mérkőzést. A fináléban a magyarok sokáig vezettek, később viszont a románok egyenlítettek. Az utolsó párharc 40-38-as magyar előnnyel kezdődött, és a két tusból Szilágyi egyet meg tudott tartani Tiberiu Dolniceanuval szemben, így alakult ki a 45-44-es végeredmény.

Szombaton az egyéni versenyben a már biztos olimpiai résztvevőnek számító, a londoni játékokon aranyérmes Szilágyi remek vívással másodikként végzett, de kiemelkedő eredményt ért el Szatmári András is, aki nyolcadik lett.

A nők vasárnapi csapatküzdelmében a magyarok – Kelecsényi Mirabella, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra összeállításban – a nyolcadik helyen végeztek Athénban. Előbb 45-34-re verték a kínaiakat, majd mindössze két tussal, 45-43-ra maradtak alul a világbajnok oroszokkal szemben, azután 45-35-re kikaptak a dél-koreaiaktól, végül 45-31-re a lengyelektől. Utóbbi két mérkőzésen könnyebb sérülése miatt már nem lépett pástra Márton, aki előző nap hetedik lett az egyéni versenyben, és ezzel gyakorlatilag biztosította helyét az olimpiai mezőnyben.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek