Vívó vk – A férfi párbajtőrcsapat sem került közelebb az olimpiához

Budapest – Elmaradt a remélt siker, a 11. helyen végzett a férfi párbajtőr-válogatott a berni világkupaversenyen.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapatnak az elején minden jól ment a svájci viadalon, a pástra lépők egymás után tettek hozzá valamit az előnyhöz az üzbégek ellen a 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen, amely végül 45-29-es sikerrel zárult.

A nyolcaddöntőben a rendkívül kellemetlen cseh válogatott következett, és akárcsak a moszkvai világbajnokságon, ezúttal is egyetlen tussal, 36-35-re alulmaradt a magyar együttes. A hazai szövetség beszámolója szerint egyik meglepetés követte a másikat, a kanadaiak megverték a svájciakat, az izraeliek a koreaiakat és a spanyolok a németeket…

A magyar csapat a 9-16. helyért hozta a kötelezőt a japánok 34-28-as legyőzésével, de a 9-12. helyért olyan mérkőzés következett, mely két éve még Európa-bajnoki döntő volt: Magyarország-Svájc. A hazai közönség előtt szereplő ellenfél 45-37-re nyert, így az utolsó mérkőzés tétje a 11. hely volt, amely a kazahok elleni 44-41-gyel össze is jött.

A válogatottnak még három esélye van arra, hogy a ranglistán előrébb lépjen és megszerezze a riói kvótát. Ehhez a legjobb ötbe kell kerülnie. A franciák és az ukránok biztos kijutónak számítanak, a többi helyre szoros a verseny többek között a németekkel, oroszokkal, svájciakkal és az olaszokkal.

– MTI –

Címkék: , ,